Popular Knowledge About Lamps

1.Gangbare lichtbronnen

In ons huishouden omvatten de gangbare lichtbronnen gloeilampen, fluorescentielampen en LED-lampen. Op dit moment overheerst LED-verlichting in onze armaturen.

LED-licht:

1.Voordelen: Klein formaat, geen flikkering, geen UV-uitstoot, hoge efficiëntie. Typisch hebben LED-producten van midden- tot hoogsegment een kleurweergave-index (CRI) die hoger is dan 80, en sommige kunnen zelfs 95 bereiken. LED-armaturen hebben ook een lange levensduur. Ze zijn energiezuiniger en milieuvriendelijker. De lichtbron van LED-armaturen bestaat uit individuele LED-chips.

2.Nadelen: Hoge prijs. Het vervangen van de lichtbron is niet erg handig, meestal is demontage van de armatuur nodig om de originele LED te verwijderen.

3.Toepassingsgebieden: Verkeersverlichting, binnenverlichting, landschapsverlichting.

Gloeilamp:

1.Voordelen: Gloeilampen zijn de elektrische lichtbron die het dichtst bij natuurlijk licht staat, met een kleurtemperatuur die typisch varieert van 2700K tot 4000K, waardoor ze gemakkelijk aanvaardbaar zijn voor het menselijk oog. Bovendien hebben gloeilampen relatief weinig flikkering. Ze zijn ook gemakkelijk te vervangen door simpelweg een nieuwe lamp in te draaien.

2.Nadelen: Gloeilampen verbruiken veel elektriciteit, hebben een lage lichtopbrengst en een korte levensduur. Ze zijn niet milieuvriendelijk, genereren veel warmte, hebben een korte levensduur (ongeveer 1000 uur), zenden hoge niveaus van infrarode straling uit, zijn gevoelig voor trillingen en hebben een lage kleurtemperatuur, wat resulteert in een gelig licht.

3.Geschikte toepassingen: Gloeilampen zijn geschikt voor gebruik in residentiële eetruimtes, slaapkamers, enz.

Fluorescentielamp (ook bekend als daglichtlamp)

1.Voordelen: Hoge lichtefficiëntie, laag energieverbruik en energiebesparend. Eenvoudig te vervangen lichtbron, u hoeft alleen de lamp los te draaien.

2.Nadelen: Kan lichtverval ervaren, de kleurweergave-index van fluorescentielampen is niet zo goed als die van gloeilampen; het licht kan flikkeren, wat invloed kan hebben op het zicht; daarnaast is er kwikvervuiling in het productieproces en na verwijdering, wat milieubelasting veroorzaakt.

3.Toepassingsbereik: Binnen openbare ruimtes zoals fabrieken, kantoren, scholen, supermarkten, ziekenhuizen, magazijnen, enz.

2.Gangbare gloeilamptypen

E27/E26/E14/12:

Onder deze staat ""E"" voor de draadmaat en het nummer vertegenwoordigt de diameter van de draad. E12 en E26 worden veel gebruikt voor 120V AC elektriciteit en zijn ontworpen voor de Noord-Amerikaanse markt. E14 en E27 worden veel gebruikt voor 240V AC elektriciteit en zijn ontworpen voor andere internationale markten.

E12 en E26

E12 is een type lamphouder dat gebruikt wordt voor lichtbronnen. U bent misschien bekend met de E26 lampvoet, die het standaard schroeftype is met een diameter van ongeveer 1 inch, veel gebruikt voor standaard A19 lampen.
E12 volgt hetzelfde naamgevingssysteem als E26, waarbij de letter ""E"" staat voor Edison schroefvoet. De twee cijfers na de ""E"" geven de diameter van de schroefvoet in millimeters aan - 12 millimeter, of ongeveer een halve inch.
E12 wordt meestal gebruikt voor decoratieve kandelaarlampen. Met zijn kleinere schroefvoet maakt het meer decoratieve en compacte ontwerpen mogelijk in zorgvuldig vervaardigde plafond- en hanglampen.

E12 and E14

Het verschil tussen E26 en E27

Wanneer vervaardigd volgens de algemeen geaccepteerde IEC-normen, hebben E26 en E27 lamphouders eigenlijk dezelfde diameterspecificaties, variërend van 26,05 millimeter (minimum) tot 26,45 millimeter (maximum).
Het verschil tussen E26 en E27 ligt in de minimale afstand tussen het onderste contact (live contact) en de schroefdraad. Dit verschil wordt gemotiveerd door het feit dat de E26- en E27-normen zijn ontworpen voor verschillende netspanningsniveaus—specifiek 120V AC en 240V AC respectievelijk.
E26 lampen zijn ontworpen voor de Noord-Amerikaanse markt, voornamelijk gebruikmakend van 120V AC stroom, terwijl E27 lampen zijn ontworpen voor andere markten waar 240V AC stroom de standaard is.

G4 en G9:

""G"" vertegenwoordigt het type plug-in lampvoet, en het nummer duidt de centrale afstand tussen de twee pinnen aan.
De E40 lampvoet wordt veel gebruikt voor buitenverlichtingsarmaturen, terwijl anderen voornamelijk voor binnentoepassingen worden gebruikt.

other

3.Wattage, lumen en toepasselijke scenario's

Wattage:

U kunt het geschikte bereik van een lichtbron bepalen aan de hand van het wattage. U kunt de volgende grafiek raadplegen:

De verlichting in de woonkamer moet helder en gelijkmatig verdeeld zijn: De woonkamer neemt over het algemeen een groot deel van het hele huis in beslag en is ook het belangrijkste activiteitengedeelte. Daarom is voldoende helderheid vereist, met een relatief hoog wattage. Tegelijkertijd zorgt een heldere en transparante verlichtingsomgeving ervoor dat de woonkamer ruimer lijkt. Daarom raden we over het algemeen aan om verlichtingsarmaturen te selecteren met wattages variërend van 60 tot 450W.

De verlichting in de slaapkamer moet zacht en warm zijn: De slaapkamer wordt alleen gebruikt om te slapen en te rusten, dus de verlichting moet zacht, niet-verblindend en zonder schittering zijn. Dit soort omgeving maakt het gemakkelijker voor mensen om in slaap te vallen. Daarom raden we over het algemeen niet aan om de slaapkamerverlichting te fel te maken. Afhankelijk van de grootte moet het wattage van de lichtbron tussen 13-50W liggen.

De keukenverlichting moet voldoende helderheid hebben: Tot op zekere hoogte valt keukenverlichting ook onder taakverlichting. Het verschil ligt echter in het feit dat het werkgebied voor keukenverlichting relatief klein is en relatief geconcentreerd licht vereist. Voor taken zoals groenten hakken en afwassen is nauwkeurige verlichting nodig om onnodige onhygiënische of zelfs gevaarlijke situaties te voorkomen. We raden aan om de plaatselijke taakverlichting in de keuken te regelen binnen het bereik van 8-38 watt, wat meer geschikt is.

De verlichting in de kamer van ouderen moet een hoger wattage hebben: Vanwege het over het algemeen zwakkere gezichtsvermogen van ouderen, wordt dezelfde hoeveelheid licht die door een lamp wordt uitgezonden door hen als aanzienlijk zwakker ervaren in vergelijking met jongere mensen. Daarom, als u wilt dat ouderen normale helderheid waarnemen, moet u het wattage van de lampen verhogen in vergelijking met wat geschikt is voor jongere mensen. Daarom moet de slaapkamerverlichting van jongeren voldoende zijn met 13-50W, terwijl het voor de kamers van ouderen 25-100W moet zijn.

De verlichting in de kinderkamer moet zacht zijn: In tegenstelling tot ouderen zijn de netvliezen van kinderen niet volledig ontwikkeld, dus te fel licht kan negatieve effecten hebben op hun ogen. Daarom hoeft de verlichting in een kinderkamer niet te fel te zijn en kan deze indien nodig zelfs worden gedimd. Meestal zouden we armaturen kiezen met een wattagebereik van 13-50W voor een kinderkamer.

Lumen (LM)

Het is de eenheid van lichtstroom, die lichtintensiteit vertegenwoordigt. Hoe hoger de lumenwaarde, hoe helderder het licht. Met andere woorden, bij hetzelfde wattage en hetzelfde type lamp betekent een hogere lichtopbrengst een helderder en energiezuiniger licht. Gewoonlijk is de lichtopbrengst van gloeilampen 10-15 lumen per watt (LM/W); fluorescentielampen hebben een lichtopbrengst van 30-40 LM/W; LED-lampen hebben momenteel een lichtopbrengst van 70-110 LM/W.
Bijvoorbeeld: Wanneer de lichtopbrengst van een gloeilamp 12 LM/W is, heeft een 40W gloeilamp een lichtstroom van 480 LM; wanneer de lichtopbrengst van een LED-lamp 70 LM/W is, heeft een 7W LED-lamp een lichtstroom van 490 LM."

Gratis verzending

Gratis verzending op alle bestellingen

Klantenservice

E-mailondersteuning & 24/7 Chatbot

30 dagen retourbeleid

Gemakkelijke retouren voor niet-aangepaste producten

Beveiligde betaling

Veilige SSL-codering